Odlomak

UVOD
Rukovođenje predstavlja interdisciplinarno područje koje ulazi u znanstveno područje organizacije i menedžmenta, komunikacija, ekonomije, informatike, pedagogije, sociologije i psihologije. Programski model rukovođenja za koji smatramo da daje najbolje rezultate zasniva se na međuljudskom odnosnom odnosu i komunikacijskom modelu timskog rukovođenja sa sustavima stimulativnog nagrađivanja rada. Rukovoditelji u svojim odnosima komuniciraju sa radnicima. Rukovođenje kao međuljudski odnos treba biti partnerski odnos zaposlenika i rukovoditelja.

Kvalitetnog rukovođenja nema bez jasne i dobre komunikacije. Kvalitetno rukovođenje ostvaruju rukovoditelji koji su stručni i profesionalni u području tehnologije poslovanja i međuljudskih odnosa sa radnicima. Glavni zadatak rukovoditelja je korištenjem sinergije timskog rukovođenja ostvariti ciljeve društva. Sinergiju definiramo kao pojavu kada dva ili više rukovoditelja (rukovodstvo poduzeća) ostvaruju rezultat koji je veći od pojedinačnog učinka svakog rukovoditelja.

 
Rukovođenje u društvu
Ukupnost djelovanja svakog trgovačkog društa može se promatrati kroz zaposlene ljude, proizvode i/ili usluge i profite-dobit. Profesionalno rukovođenje u svim trgovačkim društvima i organizacijama predstavlja proces i organizacijsku funkciju koja uvjek ima jasno utvrđene ciljeve. Ciljeve i strategiju utvrđuju vlasnici koji indirektno ili direktno obavljaju proces upravljanja putem skupštine društva ili kao članovi uprave. Rukovođenje predstavlja izvršnu funkciju upravljanja koju obavljaju rukovoditelji. Rukovođenjem se upravljačke odluke vlasnika članova društva pretvaraju u operativne odluke za izvođenje izvršnih poslova i zadataka.

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

Više u Diplomski radovi

Više u Menadžment

Više u Skripte

Komentari

Click to access the login or register cheese