Analiza hrane
Primjena suvremene tehnologije u poljoprivredi (primarna proizvodnja), prehrambenoj industriji (prerada) i trgovini (prodaja) su bitno utjecali na tržište hrane, na njezin prevoz, skladištenje, izlaganje, ponudu i potražnju. Razrađeni su sistemi distribucije, smanjena sezonska kolebanja, sigurnost hrane na tržištu je povećana, proizvodi se praktično pakuju i dostupniji su potrošaču, većina robe je propisno označena i prilagođena potrebama. Cijeli proces je pod kontrolom države i njenih institucija.
Kvaliteta i zdravstvena ispravnost hrane u savremenom načinu proizvodnje, distribucije i prodaje, izravno ovisi o sposobnosti i stručnosti radnika koji učestvuju u lancu od primarne proizvodnje do konzumiranja, svaka pojedinačna karika u lancu odgovorna je za svoj dio posla.
Više u Skripte
Virtuelna komunikacija i kultura
- Komunikacija i kultura
- UNIVERZITET U BEOGRADU - Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju · Beograd
- 6 stranica
Rezultati rada
- Osnovi ekonomije
- Visoka škola strukovnih studija Beogradska politehnika · Beograd
- 17 stranica
Didaktika
- Didaktika
- Univerzitet 'Bijeljina' · Bijeljina
- 18 stranica