Proizvodnja biljaka u zaštićenom prostoru
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio studenti.rs 03. april 2020. Prijavi dokument
Sastav i hranljiva vrednost hrane
Ishrana-predstavlja koordinisan redosled fizičko-hem.fizioloških aktivnosti u toku kojih se sastojci hrane pretvaraju u sastojke živ.tela i služe za održavanje zivota, zdravlja i produktivnosti životinje.Živozinjsko telo i biljke sadrže uglavnom ista jedinjenja (voda,masti,proteini,uglj. hidrati,min.mat. itd.)ali je razlika u %učešću u strukturi(biljke sadrže celulozu, a životinje ne)
Bioloski vazni i prateći sastolci tela i hrane:
a)sastojci izvori energije-ugljeni hidrati,masti,višak proteina,organske kis.,alkohol itd.
b)Strukturni sastojci:
-gradivni sastojci-organski deo (esencijalne neesencijalne A.K. , lipidi, esencijalne masne kis.)
-neorganski deo(H2O,Ca,P,Mg,Na,Cl.Fe,J)
Objavio DJOKO MEKLAUD 27. mart 2024.
Objavio AleksaJocicc 13. mart 2024.
Objavio MilaSibul 25. novembar 2023.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Objavio ghhjhghjghjgjh 18. april 2024.
Komentari
You must be logged in to post a comment.