Načelo pojačane saradnje nakon stupanja na snagu lisabonskog ugovora
Objavio Emina.dragolj 11. april 2022.
Naučni radovi, Skripte, Poljoprivreda/Šumarstvo
Objavio studenti.rs 29. oktobar 2020. Prijavi dokument
Mleko i proizvodi od mleka malih preživara imaju veliki značaj u ekonomiji određenih
zemalja. Bez obzira na značajan porast proizvodnje kozjeg mleka i proizvoda, kravlje
mleko je i dalje dominantno na tržištu. Značajan porast proizvodnje kozjeg mleka
svakako ukazuje na potrebu da se intenziviraju istraživanja u ovoj oblasti.
Dostupnost proizvoda od kozjeg mleka je ograničena u zimskom periodu godine zbog
sezonskog karaktera proizvodnje. U praksi su se pojavile razne mogućnosti da se ovo
ograničenje prevaziđe. Smrzavanje kozjeg mleka, gruša ili grude je najjednostavniji
način da se postigne prisustvo kozjih sireva na tržištu u toku cele godine. Smrzavanje,
generalno, može imati negativan uticaj na sve prehrambene proizvode. Tri mehanizma
su glavni uzročnici negativnog uticaja: mehanička oštećenja u proizvodu, koja nastaju
uvećavanjem kristala leda; denaturacija i agregacija proteina, koja nastaje usled
povećanja koncentracije elektrolita tokom smrzavanja; smanjenje sposobnosti
reapsorbcije vode nakon odmrzavanja i pojava velike količine izdvojene tečnosti u
odmrznutom proizvodu.
Objavio Emina.dragolj 11. april 2022.
Objavio zhuu 05. april 2022.
Objavio Marko Todic 21. mart 2022.
Objavio elektromatematicar032 25. maj 2022.
Objavio malicdoni 24. maj 2022.
Objavio joka84 24. maj 2022.
Komentari
You must be logged in to post a comment.