Odlomak

 

Kao šta je prorekao Oldos Haksli sport je postao jedna od glavnih manifestacija savremene civilizacije. Zbog svog prisustva u svim nivoima obrazovanja, sport je postao satavni deo života skoro svakog čoveka na svetu i jedan od najrasprostranjenijih oblika zabave i razonode.

Sa afirmacije sportske bliskosti između kvaliteta drugih, fer-plejom i humanosti sport zbilžuje narode i protivi se bilo kakvom obliku diskriminacije. Ta etika aktivizma, bez želje da se nadvalada nad drugima je osnovna suprotnost nasilja i agresije koji danas sve više preovladavaju na sportskim događajima.

Događaj predstavlja specifično osmišljenu ponudu ograničenog trajanja u čijoj osnovi se nalazi odgovarajuća ideja, koja se sa zajedničkim angažovanjem izvršilaca i materijalnih sredstava odnosno primenom menadžerskog znam-kako na tržištu ispoljava kao originalna idejna ponuda.

Događaj jeste deo uslužne ekonomije, što znači da uključuje angažovanje živog i minulog ljudskog rada na kreiranju neopipljive koristi potrošačima, ali se istovremeno razlikuje od klasične uslužne ponude. Idejna osnova događaja podrazumeva različite koncepte, pristupe, imidže i programe u njegovoj realizaciji.

 

No votes yet.
Please wait…

Prijavi se

Detalji dokumenta

  • 76 stranica
  • Sport -
  • Školska godina: -
  • Seminarski radovi, Skripte, Sport
  • Srbija,  Beograd,  UNIVERZITET U BEOGRADU - Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  

Više u Seminarski radovi

Više u Skripte

Više u Sport

Komentari

Click to access the login or register cheese